Ingrediënten voor 2 personen : 3 kg mossels, 1 venkel, 2 tomaten, 1 steranijs, 1 glas witte wijn, 1 ajuin, enkele takjes lavas of platte peterselie.
Voor de rouille : 1 lookteentje, 4 slep mayonaise, 1 slep yoghurt, ½ potje basilicum, 1 mespunt paprikapoeder, 3 à 4 draadjes saffraan, cayennepeper, zout.
Voor de rouille : 1 lookteentje, 4 slep mayonaise, 1 slep yoghurt, ½ potje basilicum, 1 mespunt paprikapoeder, 3 à 4 draadjes saffraan, cayennepeper, zout.
• Mossels schoonmalen en wassen.
• Venkel in fijne reepjes snijden.
• Tomaten pellen, zaadjes weghalen en in grove stukken snijden.
• Lavas fijn versnijden.
• Lookteentje fijn pletten.
• Basilicum fijnhakken.
• Alle ingrediënten voor de rouille mengen.
• De ajuin in boter samen met de venkel en de steranijs laten sudderen tot de venkel bijna gaar is.
• De mosselen en de tomaten bijvoegen en het glas witte wijn. Kruiden met peper en zout. Op hevig vuur laten garen.
• Bij het opdienen bestrooien met de fijngesneden lavas.
• Basilicumrouille bij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten