Ingrediënten voor 2 personen : 180 gr volkoren spaghetti, 1kg mosselen, tijm, laurier, 3 stengels groene selder of lavas, 2 ajuinen, 1 teentje look, 8 ansjovisfilets, 1 blik tomatenstukjes, olijfolie, peper, enkele takjes bladpeterselie.
2) Lavas wassen, 1 ajuin pellen en in stukken snijden.
3) De mosselen in de stoomoven bereiden met de lava, tijm, laurier en de ajuin. Kruiden met peper. Van zodra ze opengaan uit de oven nemen. De mosselen uit de schelp halen en er een 10 tal in de schelp laten. Het mooselsap zeven.
4) De spaghetti in ruim kokend zoutwater koken zoals op de verpakking vermeld.
6) De ansjovisfilet fijnsnijden. De ui en de look in olijfolie fruiten in een sauteuse. De tomatenblokjes bijvoegen en beetje bij beetje mosselsap bijvoegen. Goed laten inkoken. Op het einde de ansjovis bijvoegen.
7) Spaghetti afgieten en bij de tomatensaus voegen. De mosselen er onder mengen. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
8) Spaghetti in een diep bord doen. Garneren met de mosselen in de schelp en de bladpeterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten