maandag 6 februari 2023

Aardappeltaart.

Ingrediënten 4 pers. : 1 kg bloemige aardappelen (bintjes), 3 eieren, 250 ml room, 100 gr geraspte emmentaler, zout, peper, klontje boter.

1) Aardappelen goed wassen en schillen. Niet meer wassen na het schillen.
2) De oven voorverwarmen op 180°.
3) Taartvorm goed inboteren.

4) De eieren mengen met de room, zout en peper.
5) De aardappelen in fijne schijfjes snijden.
6) De aardappelschijfjes schikken in de vorm. Tegen de wand van de vorm ook een rij schijfjes plaatsen. Op de laag aardappelen enkele lepels eierroom verdelen, daar op een beetje geraspte kaas strooien. Zo verder opbouwen tot alle aardappelschijfjes op zijn.
7) In de oven plaatsen gedurende 1 uur en 15 minuten. Toch controleren of de aardappelen gaar zijn. Na 40 minuten de aardappelen aan de zijkant overbuigen naar het midden en de aardappelen aandrukken.
8) De aardappelen uit de oven nemen en voorzichtig op een schaal storten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.