woensdag 19 april 2023

Luchtig geklopte omelet met asperges.

Ingrediënten voor 2 personen : 200 gr fijne aspergepunten, 70 gr geraspte emmentaler kaas, 4 eieren, 1 klontje boter, 1 klp gehakte peterselie, zout en peper.
Indien men geen fijne aspergepunten vindt kan men dit ook bereiden met de gewone asperges die men dan in stukken snijdt.

1) De aspergepunten in de helft van de boter met een beetje water in een pot met deksel gedurende 8 minuten zacht laten garen.
2) De eieren splitsen. De dooier opkloppen tot ze lichter van kleur geworden zijn. Mengen met de kaas. De eiwitten stijf opkloppen. Voorzichtig het eiwit onder de dooiers spatelen.
3) De rest van de boter smelten zonder te laten kleuren. Het eimengsel in de pan doen. Wanneer het eimengsel begint te stollen, de asperges in het midden van de omelet schikken en lichtjes in de omelet
duwen. Bestrooien met de helft van de peterselie. Nu de omelet omdraaien. Dat gaat het best door een andere ingevette pan op de pan te zetten en in een korte beweging de pan om te draaien. Nog 1 à 2 minuten bakken.
De eieren moeten licht gebakken zijn (baveuse),
4) De omelet op een bord schikken. Men doet het bord op de pan en in 1 vlugge beweging keert men de pan om zodanig dat de asperges aan de
bovenkant te zien zijn. Bestrooien met de rest van de peterselie.
Heel lekker met pasta en pesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.