woensdag 17 mei 2023

Kippenworst met broccoligratin.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 broccoli, 350 gr kippenworst, 50 gr gerookt spek, 400 gr aardappelen, 3 dl melk + 1 dl melk, 25 gr bloem, 140 gr geraspte emmentaler, 75 gr geraspte oude mimolette of ander oude kaas, 50 gr boter, zout en peper, 1 koffielepel mosterd.

• De broccoli schoon maken en in roosjes verdelen. Water koken en de broccoli erin doen. Beetgaar laten worden.
• Aardappelen schillen, in stukken snijden en koken
• Boter smelten, bloem bijvoegen, roeren en even laten drogen in de pan om de bloemsmaak te verminderen, 3 dl
melk bijvoegen en al roerend indikken tot een gladde saus. Mosterd bijvoegen en nogmaals goed roeren. Van het vuur halen en de emmentaler bijvoegen. Kruiden.
• Oven voorverwarmen op 180°.
• Worst en spek bakken. De worst in stukken van ongeveer 5 cm snijden.
• Aardappelen fijn stampen, 1 dl melk bijvoegen en wat boter. De puree moet smeuïg zijn. Indien nodig nog wat melk bijvoegen. Kruiden met peper, zout en noot.
• De puree in een ingevette ovenschotel doen. Verdeel daarover de broccoli en de stukjes worst en spek, giet er de kaassaus over en strooi de oude kaas erover.
• Zet ongeveer 20 minuten in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.