vrijdag 8 september 2023

Kippenfilet gevuld met zongedroogde tomaten en ricotta.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenfilets, 75 gr kippengehakt, 1 slp zongedroogde tomaten, 12 blaadjes basilicum, 4 takjes oregano, 1 slp ricotta, 1 teentje look, 1 courgette, olijfolie, 25 cl room, 180 gr spaghetti.

1. De tomaten, look, basilicum, oregano met 1 slp olijfolie in de blender fijn mixen. Dit mengen met de ricotta en het kippengehakt.
2. Neem het vel van de kippenfilet en snij de filet en portefeuille open tot op 1 cm. Leg die tussen 2 vellen huishoudfolie en klop ze plat.
3. Leg de 2 kippenfilet dakpansgewijs naast elkaar op een vel huishoudfolie en leg de kippengehaktvulling er op. Met behulp van de folie mooi strak oprollen. Aan de uiteinden goed opspannen. Dit nog eens in een 2de huishoudfolie rollen. De kippenrol in de stoomoven garen op 90° 25 à 30 minuten.
4. Ondertussen de courgette wassen, in blokjes snijden en in olijfolie 5 minuten laten fruiten.
5. De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en 2 dl kookvocht houden.
6. De kippenrol uit de oven nemen en de plastiekfolie er voorzichtig afdoen. De rol met keukenpapier droog deppen en in olijfolie bruin bakken. Uit de pan nemen, de courgette in de pan doen alsook het kookvocht en de room. Lichtjes laten inkoken en de spaghetti erbij voegen en opwarmen.
7. De kippenrol in brede sneden snijden.
8. In het midden van het bord spaghetti schikken en daarop enkele sneden kippenfilet en besprenkelen met wat saus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.