zaterdag 10 februari 2024

Kippengehakt met groene kool, raapjes en aardappelen.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kippengehakt, 500 gr aardappelen, ½ groene kool, 2 rapen, 1 sjalot, 1 teentje look, klontje boter, peper, zout, scheutje melk, 1 ei, panko.

1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet ze af, plet ze fijn en meng met een klontje boter, scheutje melk, de boter en het ei. Kruid met peper en zout.
2. Verwijder de buitenste bladeren en de kern van de kool. Snij in reepjes. Kook gaar in zoutwater. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
3. Schil de rapen en snij in dunne schijfjes. Blancheer 4 minuten in kokend zoutwater. Afgieten en laten uitlekken.
4. Smelt een klontje boter en laat de groene kool eventjes aanstoven. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
5. Verwarm de oven op 180°.
6. Wrijf een ovenschotel in met boter. Doe er het gehakt in, dan de groene kool, dan de schijfjes rapen. Eindigen met de puree.
7. Strooi de paneermeel op de aardappelen.
8. Plaats de schotel 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.