Ingrediënten voor 4 personen : 500 gr pappardelle, 250 gr gerookte zalm, 12 Sint-Jakobsvruchten, basilicum, zeste en sap van ½ citroen, 1 sjalot, 1 broccoli, 250 gr mascarpone, olijfolie, gerookte paprikapoeder, zout en peper.
2) De broccoli in roosjes verdelen. Spoelen. Water met zout aan de kook brengen en de roosjes 5 minuten garen.
3) De pappardelle koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht bijhouden.
5) De Sint-jakobsvruchten kort aanbakken in olijfolie.
6) Doe in een lage pot wat olijfolie en fruit de sjalot. Meng er de mascarpone bij en wanneer de kaas gesmolten is wat kookvocht bijgietenb tot men een saus bekomt. Bijkruiden met peper, gerookte paprikapoeder en zout.
7) De papardelle bij de saus voegen alsook de broccoli en het sap en de zeste van de citroen. Goed laten opwarmen.
8) De pot van het vuur nemen en de zalm er over strooien en garneren met de Sint-jakobsvruchten en enkele blaadjes basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten