zaterdag 13 april 2024

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 eendenbouten, 1 wit van prei, 2 witloof, 2 uien, 2 wortelen, 6 aardappelen, 1 lt kippenbouillon, zout, peper, laurier, kruidnagel, rozemarijn, 3 jeneverbessen, 1 klep gehakte look.

• Oven voorverwarmen op 160°.
• De eendenbouten bakken zonder vetstof. 7 minuten op de velkant en 3 minuten aan de ander kant.
• Al de groenten spoelen en snijden in stukken van ongeveer 0,5 cm.
• In de ovenvaste pot de aardappelen, de prei, de wortels, de ui, het witloof, look, zout, peper, laurier, rozemarijn, kruidnagel en jeneverbessen doen.
• De eendenbouten erboven opplaatsen en
de kippenbouillon in de pot gieten. De groenten moeten juist onder staan. De bouten mogen niet in de bouillon liggen. De pot voor 3 uur in de oven plaatsen met lichte stoom. Na 1 uur de oven verminderen tot 150°.
• Uit de oven halen en 10 minuten laten rusten. Op het bord wat groenten scheppen en erboven een eendenbout plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.