vrijdag 12 april 2024

Zonnevis met witte asperges en kervelsaus.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kleine zonnevissen, 6 à 8 witte asperges, 2 dl aspergebouillon, 1 dl room, handvol kervel, olijfolie, peper, zout, citroen, beurre manié.

1) De kop en vinnen verwijderen van de zonnevissen. Spoelen en de vis droog deppen.
2) De asperges spoelen, schillen en het onderste harde gedeelte verwijderen. De asperges 5 à 6 minuten in de aspergebouillon laten koken.

3) De asperges uit de bouillon halen en de
room bij de bouillon gieten. Laten inkoken en indien men de saus wat dikker wil mag men wat beurre manié toevoegen.
4) De kervel spoelen, droog deppen en eventjes met een mes doorgaan.
5) De kervel bij de roomsaus doen. De saus kruiden met peper, zout en citroensap.
6) De vis bakken in een mengeling van boter en olijfolie. Kruiden met peper en zout.

Lekker met rijst of quinoa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.