maandag 13 mei 2024

Stoofpotje met kippenpillons.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 à 6 kippenpillons, 1 grote ui of 2 kleine, 200 gr champignons, 6 wortelen, 3 rapen, 4 kookvaste aardappelen, 4 dl kippenbouillon, 2 dl room, 1 klep mosterd, kippenkruiden, peper, zout.

• De ajuin fijnsnipperen.
• De wortels schillen en in stukken snijden.
• De aardappelen schillen en in stukken snijden
• De rapen schillen en in stukken snijden.


• De champignons borstelen en in schijfjes
snijden.
• De kippenpillons aan alle kanten bruin bakken en kruiden. De ajuin bijvoegen, lichtjes aanstoven. De bouillon bijgieten en met deksel op zacht vuur aan de kook brengen. Na 5 minuten wortels en aardappelen toevoegen. Na 10 minuten rapen en champignons bijvoegen en nog eens 10 minuten zachtjes laten koken. Nu de room bijdoen en zonder deksel nog 8 à 10 minuten laten opstaan. Bijkruiden indien nodig.
• Bestrooien met peterselie of bieslook en opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.