vrijdag 31 januari 2025

Gevulde witte koolrolletjes met rijst en bechamelsaus.

Ingrediënten voor 6 rolletjes : 1 witte kool, 75 gr rijst, 1 kleine ui, 1 teentje look, 1 dl passata, snuifje komijn, olijfolie, peper, zout, Bechamel saus.

1. De rijst koken zoals vermeld op de verpakking.
2. 12 grote bladeren van de kool afnemen, spoelen en in kokend zoutwater gedurende 10 minuten blancheren. In koud water onderdompelen en het harde middengedeelte wegsnijden.
3. Van de rest van de witte kool 1/3 nemen en in
fijne reepjes snijden. In kokend zoutwater 7 à 8 minuten garen. Afgieten, met koud water spoelen en laten uitlekken.
4. De ui en de look pellen en fijn
snipperen. Fruiten in olijfolie, rijst, fijngesneden witte kool en passata bijvoegen. Kruiden met komijn, peper en zout. Goed mengen.
5. Telkens 2 bladeren witte kool op mekaar leggen en de rijstmengeling verdelen
over de bladeren. Voorzichtig oprollen.
6. Oven verwarmen op 180°.
7. Bechamel maken.
8. De rolletjes in een ovenvaste met boter ingevette schotel leggen. Overgieten met de bechamel saus en bestrooien met de emmentaler kaas.
9. Gedurende 20 à 25 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.