zaterdag 1 februari 2025

Balletjes met aardappelen op Hongaarse wijze.


Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr gemengd gehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel, gehaktkruiden, peper, zout,1 rode paprika,1 groene paprika,2 ajuinen, 1 teentje look, 500 gr aardappelen,
1 blik 400 gr gepelde tomaten, 70 gr tomatenpuree, 2 dl witte wijn, 3 dl groentenbouillon, kruidentuiltje van 2 blaadjes laurier en 2 takjes tijm, ½ klp marjolein, ½ klp karwij, 1 klp gerookte paprikapoeder, cayennepeper.

1. Het gehakt mengen met het ei, gehaktkruiden, peper, zout en paneelmeel. Balletjes draaien van ongeveer 50 gr.
2. Aardappelen schillen en in blokjes snijdern. Spoelen.
3. De ajuin en de look schillen. Look fijnsnipperen. De ajuin in fijne reepjes snijden.
4. De paprika’s schillen, zaadjes verwijderen en en reepjes snijden.
5. In een sauteerpan wat boter kleuren en de balletjes aan beide kanten bruin kleuren. Uit de pan halen en in dezelfde pan de ajuin en de look fruiten. De paprika bijvoegen, eventjes omroeren en de aardappelen bijdoen alsook de tomatenpuree. Dit alles enkele minuten laten fruiten.
6. Blussen met de witte wijn. Na een paar minuten de bouillon en de gepelde
tomaten bijgieten. Het kruidentuiltje bijvoegen en ook de marjolein, de karwij, gerookte paprikapoeder, cayenne en zout. Dit 25 minuten laten sudderen met deksel.
7. De balletjes in de saus doen en nu nog 10 minuten verder sudderen zonder deksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.