Ingrediënten voor 2 personen : 8 witte asperges, 2 bladerdeeggebakjes, 6 sneden rauwe ham, 1 klp gehakte bieslook, 1 klp gehakte platte peterselie. 30 gr boter, 1 dl water
voor de saus : 3 dooiers, ½ dl water, 150 gr boter, 1 dl room, cayennepeper, zout, ½ citroen
2) De boter, peper, zout en het water samen aan de kook brengen. De asperges 10 minuten zacht laten koken.
4) De dooiers in een pan doen samen met het water en al eventjes licht schuimig kloppen. Zet de pan nu op zacht vuur en blijf zonder ophouden kloppen. Zorg dat je goed overal in de pan klopt, zijkanten niet vergeten. De pan af en toe van het vuur nemen zodanig dat het eiermengsel niet te warm wordt. Doorkloppen tot men een gebonden schuimige massa krijgt. Oppassen dat de saus niet te heet wordt.
5) De geklaarde boter beetje bij beetje bij de schuimige massa al kloppend bijdoen. Het gezakte stremsel niet bij de saus doen. De room voorzichtig onderkloppen alsook het citroensap. Kruiden met cayennepeper en een snuifje zout.
6) De bladerdeegjes enkele minuutjes opwarmen in de oven.
7) De asperges laten uitlekken en de bladerdeegjes opvullen met de aspergestukjes. De topjes er recht inzetten.
8) Op het bord een bladerdeegje schikken, overgieten met mousseline saus, de sneden rauwe ham en garneren met de gehakte kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten