zondag 23 maart 2025

Kabeljauw met risotto en broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kabeljauw haasjes van 180 gr, ½ broccoli, ½ rode paprika, 180 gr risotto rijst, 5,5 dl kippenbouillon, 2 dl kokosmelk, 1 sjalot, 1 teentje look, 40 gr boter, 1 slp currypoeder (naar smaak), olijfolie, citroensap.

1. Haal de roosjes van de broccoli en spoel. Laat ze 2 minuten in kokend zoutwater blancheren. Giet ze af en spoel met koud water.
2. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.
3. Pel de sjalot en de look en snipper fijn.
4. Warm de kippenbouillon.
5. In olijfolie de sjalot en de look fruiten. Rijst bijvoegen en laten glazig worden. Nu beetje bij beetje de bouillon en de kokosmelk bijgieten. Na 5 minuten de paprika en de broccoli bijvoegen. Na 13 à 14 minuten moet al het vocht door de rijst opgeslorpt zijn en de rijst gaar. Kruiden met curry, enkele druppels citroensap, peper en zout. De boter van het vuur, onder de rijst roeren.
6. De kabeljauw met velkant eerst in olijfolie aanbakken. De velkant moet een mooi bruin kleurtje hebben en de vis moet in het midden nog iets glazig zijn.
7. In een diep bord wat risotto schikken met daarop de kabeljauw. Velkant naar boven leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.