maandag 24 maart 2025

Rundstoofvlees met wortels en champignons.

Ingrediënten voor 2 pers. : 400 gr rundsstoofvlees, 3 grote wortelen, 1 ui, 1 blik tomaten van 400 gr., 250 gr champignons, 2 dl bouillon, 1 klp gerookte paprika, 1 slp bloem, klontje boter, olijfolie, zout, peper, 1 teentje look, tijm, laurier.

1. De ui en de look pellen en fijn snipperen.
2. De wortelen schillen en in ringen snijden.
3. Oven verwarmen op 140°.
4. Boter en olijfolie warmen in een ovenvaste pot en het rundsvlees aan alle kanten goed bruin bakken. Kruiden met peper, zout en gerookte paprika. Vlees uit de pot nemen, nieuw klontje boter in de pot doen en de look en de ui fruiten. Wortels bijvoegen en eventjes laten bakken. Het vlees bij de wortels doen en bebloemen. Goed mengen. Het blik tomaten en de bouillon bijgieten. Laurier en tijm bij het vlees doen. De pot met deksel 1u30 minuten in de oven plaatsen.
5. De champignons borstelen en in schijfjes snijden en na 1u30 min bij het vlees voegen. Goed omroeren en nog eens 30 minuten in de oven verder garen zonder deksel.
Lekker met friet en witloofsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.