Ingrediënten :
Cake : 200 gr bloem T45, 125 gr suiker, 125 gr yoghurt, ½ limoen, 2 grote appelen, 3 eieren, 16 gr bakpoeder, 100 gr malse boter, snuifje kaneel
Boterroom (SMBC) : 80 gr eiwit, 130 gr suiker, 245 gr malse boter in stukjes, vanille extract
Garnering : frambozen, grof gehakte pistachenoten, amandelschilfers, poedersuiker.
2. Warm de oven op 180°.
3. Rooster de amandelschilfers.
5. Klop de eieren los op zacht vuur met de suiker tot 45°. De suiker moet gesmolten zijn.
6. Dit mengsel in de kom van de keukenrobot doen en kloppen tot men een ruban heeft (wit schuim).
8. De gezeefde bloem, bakpoeder en kaneel onder spatelen. Als laatste voorzichtig de appelen onder spatelen.
11. Maak de boterroom : Op zacht vuur de eiwitten opkloppen met de suiker tot 70°. De suiker moet volledig opgelost zijn. De eiwitten in de mengkom van de robot doen en kloppen tot die nog 30° zijn. Men moet een mooie stevige glanzende meringue hebben. Nu voegt men de stukjes malse boter toe alsook de vanille. Klop nog ongeveer 15 minuten tot men een smeuïge boterroom heeft.
12. Snij de cakejes horizontaal in 2, leg een laag boterroom op de onderste helft en plaats er de bovenste helft terug op.
13. Spuit rondom en bovenaan op de bovenste helft toefjes boterroom.
14. Garneer met de frambozen, pistachenoten, amandelschilfers. Bestrooi met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten