woensdag 7 mei 2025

Perentaart Flognarde.

Ingrediënten : 6 grote peren, 40 gr boter, 130 gr blonde cassonade suiker, 5 dl melk, 110 gr bloem, 4 eieren, 15 gr kaneelsuiker.
Springvorm 26 cm

1) Verwarm de oven op 170°.
2) Beboter en bebloem de springvorm.
3) Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij in stukken.
4) Smelt de boter, doe er 40 gr suiker en de peren bij en laat op zacht vuur garen. Doe dit in de vorm.
5) Klop de eieren los.
6) Breng de melk met 90 gr suiker aan de kook. Doe al roerend de bloem erbij en de losgeklopte eieren. Alles goed mengen en in vorm gieten.
7) De taart gedurende 45 minuten in de oven plaatsen.
8) Uit de oven nemen
en de kaneelsuiker er over strooien en terug 10 minuten in de oven zetten waarvan de laatste 5 minuten op grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.