donderdag 31 juli 2025

Gegratineerde, gevulde tomaat met spinazie.

Ingrediënten voor 4 tomaten : 4 tomaten, 250 gr spinazie, 50 gr geraspte emmentaler, 1 teentje look, olijfolie, klontje boter, natriumbicarbonaat, 1 slp paneermeel.
Voor de bechamel : 20 gr boter, 20 gr bloem, 25 cl melk, citroensap, peper, zout.

1. Bechamel bereiden : smelt de boter, bloem bijvoegen en eventjes laten bakken zonder kleuren, de melk bijvoegen en roeren tot een gladde saus. Beetje citroensap bijdoen alsook peper en zout.

2. Spinazie spoelen en in kokend water met bicarbonaat (om de kleur te fixeren) 5 minuten blancheren. In een zeef afgieten en direct met koud water afspoelen. Goed uitduwen om zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te verwijderen.
3. Olijfolie verwarmen en
de look bakken, spinazie bijdoen, eventjes bakken zodanig dat het vocht verdampt en kruiden met peper en zout, de bechamel bijvoegen en de helft van de gruyère.
4. De tomaten spoelen, kapje afsnijden en de tomaten uithalen. Een beetje zout in de tomaat doen en omgekeerd laten uitlekken.
5. Oven verwarmen tot 180°.
6. Schaal met olie inwrijven. In de tomaten een beetje paneermeel strooien en opvullen met de spinazie. Op iedere tomaat een beetje geraspte gruyère en een klontje boter doen. De tomaten in de schotel schikken en gedurende 20 à 25 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.