maandag 28 juli 2025

Geroosterde kip gemarineerd met ananassalie.

Ingrediënten 2 pers. : 2 kippenbillen, 2 vleugels, 3 slp olijfolie, sap van 1 citroen, 1 slp honing, 1 teentje look, 1 slp fijngesneden ananassalie, zout, cayennepeper, red curry, Santa Maria, 4 à 5 tomaten, 1 rode ui, witte wijn azijn, olijfolie, peper, zout.

1) Snij de kippenbillen in 2, onderbout en bovenbout apart.
2) Pel de look en snipper fijn.
3) Meng de olijfolie, citroensap, honing, look, ananassalie, zout, cayennepeper en de red curry.
4) Leg de stukken kip in een ovenschotel, wrijf
in met de marinade en laat minstens 2 uur marineren.
5) Warm de oven op 180°.
6) Zet de
ovenschotel in de oven en bak de kip gedurende 40 à 45 minuten.
7) Pel de rode ui en snipper fijn.
8) Emondeer de tomaten, pellen en in schijfjes snijden. Bestrooien met de ajuin. Besprenkelen
met witte wijnazijn, olijfolie. Kruiden met peper en zout.
9) Schil op het bord de stukken geroosterde kip met tomatenschijfjes.
10) Lekker met gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.