Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr schelvisfilet, 1 grote pastinaak, 1 preiwit, ½ spitskool, 400 gr aardappelen, olijfolie, klontje boter, 1 dl witte wijn, 1 dl visbouillon, 2 dl room, 1 klp mosterd, peper, zout.
2. De buitenste bladeren van de prei verwijderen. In de lengte in 2 snijden. Spoelen en in halve ringen snijden.
3. De spitskool in repen snijden enspoelen.
4. De aardappelen in kokend zoutwater 5 minuten voorkoken. Afgieten
6. De spitskool direct in ijskoud water leggen en laten uitlekken.
7. Klontje boter smelten en al de groenten eventjes laten stoven gedurende 2 à 3 minuten. Kruiden met peper en zout. Nu de bouillon, de witte wijn, de room en de mosterd bijvoegen en op zacht vuur gedurende 15 minuten laten sudderen.
8. Ondertussen de olijfolie verwarmen en de vis aanbakken. Kruiden met peper en zout.
9. In een diep bord wat groentjes doen met roomsaus. Daarop schikt men de vis. Eventueel kan men er wat peterselie op strooien.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten