Ingrediënten voor 2 pizza’s :
Voor de pizzadeeg : 300 gr pizza bloem of T00, 180 ml lauw water, 12 gr verse gist, 2,5 slp olijfolie, 5 gr zout,
Voor het beleg : 8 à 10 slp passata, 150 gr champignons, 1 kleine gele paprika, 6 a 8 sneden fijngesneden Ganda ham, 1 bol mozzzarella,1 slp kappertjes, 2 eieren. gedroogde oregano, olijfolie, handvol rucola, 100 gr parmezaanschilfers.
1. Deeg bereiden : De bloem in de mengbeker van de robot doen. Kuiltje maken. De gist in het kuiltje verbrokkelen en het water erbij gieten. Kneden. Wanneer de bloem vermengd is met het water, het zout en olijfolie bijdoen. Verder kneden tot een mooi homogeen deeg. Een bol vormen en het deeg laten rijzen tot die verdubbelt is.
3. De paprika schillen en in dunne reepjes snijden.
4. De mozzarella in in 12 verdelen.
5. Het deeg in 2 verdelen en de pizza’s vormen. Op een ingevette pizza geperforeerd bakblik leggen.
7. Nu de pizza’s beleggen met passata, champignons, paparikareepjes, mozzarella, kappertjes. Betrooien met oregano en parmezaan schilfers. Wat olijfolie besprenkelen.
8. De pizza’s in de oven plaatsen gedurende 15 a 18 minuten.
9. In 2 verschillende tassen breekt men 1 ei. Na 10 minuten doet men op iedere pizza 1 ei in het midden. Men probeert de pizza’s in de oven te laten terwijl men dit doet.
10. De pizza’s uit de oven nemen, de Ganda ham er over drapperen en de rucola er over verdelen. Besprenkelen met olijfolie.