Ingrediënten 2 pers. : 180 gr linzen, 1 handvol kerstomaten, 350 gr kippenlevertjes, 300 gr spinazie, 7 dl kippenbouillon, 1 kleine ajuin, zout, peper, olijfolie, 1 teentje look, 100 gr gerookt spek, 3 takjes tijm, 1 blaadje laurier.
2. Ui en look pellen, fijn snipperen.
3. Spinazie spoelen, dikke nerven verwijderen en grof snijden.
4. In een sauteerpan de olijfolie warmen, ui en look glazig laten worden, spek en linzen bijvoegen, eventjes laten bakken, Tijm, laurier bijdoen en kruiden met peper en zout.
6. Spinazie bijvoegen, goed roeren tot de spinazie geslonken is.
7. De kippenlevertjes in olijfolie, aan beide kanten krokant bakken. Ze mogen nog licht rozig zijn vanbinnen. Kruiden met peper en zout.
8. De levertjes op de linzen leggen en opdienen.
Lekker met gebakken aardappelen.