dinsdag 11 oktober 2022

Kikkerbillen met paprika en dragon roomsausje.

 


Ingrediënten 2 personen : 10 à 12 kikkerbillen, 1 rode en 1 gele paprika, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 slp fijngesneden dragonblaadjes, 2 dl room, 3 dl kippenfond, gerookte paprikapoeder, peper, zout, olijfolie.

1. De look en de pellen en fijn snipperen.
2. De paprika’s schillen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.

3. De kikkerbillen droog deppen met keukenpapier en kruiden met peper en zout.

4. In een anti kleefpan olijfolie warmen en de kikkerbillen aan beide kanten bakken, zonder kleuren, nu de sjalot, de look en de paprika bijvoegen en eventjes meebakken. Kruiden met gerookte paprikapoeder
5. De kippenfond en de room bijgieten en zachtjes laten sudderen zonder deksel gedurende 10 à 15 minuten. Niet teveel roeren zodanig dat de billetjes niet uit mekaar vallen.
6. De dragon er over strooien en voorzichtig in de saus roeren.

Lekker met lookbrood en een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.