donderdag 13 oktober 2022

Kippenlevertjes met linzen en spinazie.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr linzen, 1 handvol kerstomaten, 350 gr kippenlevertjes, 300 gr spinazie, 7 dl kippenbouillon, 1 kleine ajuin, zout, peper, olijfolie, 1 teentje look, 100 gr gerookt spek, 3 takjes tijm, 1 blaadje laurier.

1. Het spek in fijne reepjes snijden.
2. Ui en look pellen, fijn snipperen.
3. Spinazie spoelen, dikke nerven verwijderen en grof snijden.
4. In een sauteerpan de olijfolie warmen, ui en look glazig laten worden, spek en linzen bijvoegen, eventjes laten bakken, Tijm, laurier bijdoen en kruiden met peper en zout.

5. De bouillon bijgieten en 25 minuten zachtjes laten sudderen.
6. Spinazie bijvoegen, goed roeren tot de spinazie geslonken is.
7. De kippenlevertjes in olijfolie, aan beide kanten krokant bakken. Ze mogen nog licht rozig zijn vanbinnen. Kruiden met peper en zout.
8. De levertjes op de linzen leggen en opdienen.

Lekker met gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.