vrijdag 14 oktober 2022

Bananentaart.

Ingrediënten voor 12 personen: 225 gr suiker, 300 gr zelfrijzende bloem, 7 eieren, ½ klp natriumbicarbonaat, 1 vanillestok, 4 slp abrikozen confituur, 4 slp water, 3 dl room, 1 slp poedersuiker, 4 bananen, 100gr pure chocolade,1 slp melk.

1) De eieren splitsen.
2) Het vanillestokje in de lengte in 2 snijden en het merg uithalen.
3) De dooiers samen met de suiker en het vanillemerg kloppen tot een lichtgele massa.
4) De eiwitten stijf kloppen.
5) De bloem samen met de natriumbicarbonaat zeven en onder het dooier mengsel roeren.
6) Het opgeklopte eiwit onder het beslag mengen. Er mogen geen klontertjes meer zijn. Desnoods nog eens voorzichtig met een klopper onder roeren.
7) Een springvorm inboteren en het beslag erin doen. Dit gedurende 25 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190°bakken.
8) De biscuit afkoelen.
9) De biscuit doormidden in 2 snijden. De bovenste helft iets platter snijden en omkeren op de onderste helft. Nu is de bovenkant ook mooi plat.
10) De confituur opwarmen met het water. Indien er stukjes in de confituur zitten kan men die mixen.

11) De bananen in schijfjes snijden. De onderste helft van de biscuit inwrijven met behulp van een borsteltje met confituur. Daarop schijfjes bananen schikken. Plaats de 2de helft van de biscuit er op.
12) Wrijf die ook in met confituur en leg daarop bananen schijfjes.
13) Klop de room stijf met de poedersuiker. Vul een spuitzak met de room,
14) Smeer de opgeklopte room met behulp van de spuitzak boven en rondom de biscuit. Dit mag nonchalant gebeuren.
15) Smelt de chocolade met 1 slp melk en giet deze met behulp van een lepel onregelmatig over de taart zodat je een mooi effect bekomt.
16) De taart in de frigo laten opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.