zaterdag 8 oktober 2022

Parelhoenfilet, spaghetti met pesto, erwtjes en champignons.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr parelhoenfilet, 180 gr spaghetti, 3 slp Pesto 200 gr erwtjes (diepvries), 250 gr champignons, enkele basilicumblaadjes, 5 dl kippenbouillon, olijfolie, peper, zout.

1) De parelhoenfilets in de kippenbouillon 5 a 7 minuten zachtjes laten koken naargelang de grootte. In de bouillon laten lauw worden.
2) De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten.
3) De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
4) De erwtjes in een beetje kokende bouillon 3 minuten laten koken. Uit de bouillon halen.

5) De parelhoenfilets uit de bouillon halen en droog deppen. Olijfolie warmen en de parelhoenfilets aan beide kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
6) Olijfolie warmen, champignons bakken en spaghetti bijvoegen. Nu de erwtjes en de Pesto en alles goed mengen. Bijkruiden met peper en zout. Indien nodig wat bouillon bijgieten.
7) De parelhoenfilets in dikke plakken snijden.
8) Spaghetti in het midden van het bord schikken. Daarop wat parelhoenplakjes leggen en garneren met wat basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.