vrijdag 7 oktober 2022

Hondshaai met witte wijnsaus en broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen : 450 gr gekuiste en in stukken gesneden hondshaai, 1 kleine ajuin, 1 broccoli, 3 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 1,5 dl room, klontje boter, sap van ¼ citroen, 1 klp beurre manié (boter + bloem gemengd), peper en zout.

1) De broccoli wassen en verdelen in kleine roosjes. Broccoli krokant stomen of koken. Daarna direct in ijskoud water brengen. Afgieten en laten uitlekken.
2) De visfumet met de witte wijn en de room inkoken. Indien nodig wat beurre manié onder roeren. Citroensap bijvoegen en bijkruiden met peper en zout.

3) De ui fijn snipperen en fruiten in klontje boter. Hondshaai bijvoegen, niet laten kleuren, kruiden met peper en zout, beetje water bijgieten en zachtjes 8 à 10 minuten laten sudderen.
4) De broccoli opwarmen met een beetje boter.
5) De hondshaai op een bord schikken, napperen met de saus en garneren met de broccoli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.