vrijdag 19 november 2021

Tagliata van hert, knolselderzalf en broccoli.

Ingrediënten voor 4 pers. : 400 gr hertenfilet, 1 handvol rucola, fleur de sel met truffel, ½ broccoli, olijfolie, boter, parmezaanschilfers.
Voor de knolselderzalf : ½ knolselder, klontje boter, 1,5 dl room, peper, zout, selderzout.

1. De knolselder schillen, in blokjes snijden, spoelen en gaar koken in zoutwater. Afgieten en het water opvangen. De knolselder in de blender heel fijn mixen met het klontje boter. Mengen met de room. De knolselder moet aanvoelen zoals een zalf, indien nodig een klein beetje kookvocht bijgieten. Kruiden met zout, peper en selderzout.



2. De broccoli in kleine roosjes verdelen. Spoelen en in kokend zoutwater garen gedurende 5 à 6 minuten. Afgieten en direct onder koud water spoelen.
3. Klontje boter met 1 slp olijfolie goed warm laten worden. De hertfilet heel kort aanbakken. In dunne plakjes snijden.
4. In het midden van een bord een toef knolselderzalf schikken, daar op de helft van het vlees verdelen, nu wat rucola en de andere helft van het vlees. Een beetje truffelzout op het vlees strooien. Dresseer de broccoli rond de knolselderzalf. De parmezaanschilfers boven op de tagliata schikken en een beetje olijfolie over gieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.