Ingrediënten 2 pers. : 1,5 kg Bouchot mosselen, 150 gr pancetta, 180 gr spaghetti, 2 stengels groene selder of lavas, 1 teentje look, 1 ui, peterseliestengels, olijfolie, peper, zout, tijm, laurier, 1,5 dl + 1 dl witte wijn, 3 dl water, 250 gr champignons, 1 bussel lente-ui, bladpeterselie, 1 tomaat, 1,5 dl room.
1. De mosselen spoelen.
2. De selder spoelen en grof snijden.
3. De look en ui pellen en grof snijden.
4. De pancetta in reepjes snijden.
5. De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
7. De tomaat monderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
8. Scheutje olijfolie warmen en de ui, look, selder, tijm, laurier en peterseliestengels aanstoven. Mosselen bijdoen, 1,5 dl witte wijn en water bijgieten. De mosselen van zodra ze open zijn van het uur nemen. De mosselen uit de schelp nemen en het mosselsap zeven. Wat warm mosselsap op de mosselen gieten.
9. Spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking.
10. In een sauteuse wat olijfolie warmen. De lente-ui met de champignons en de pancetta aanstoven. 1 dl witte wijn en 3 dl mosseljus bijgieten alsook de room. Laten inkoken. Spaghetti bijvoegen en goed mengen en opwarmen.. De mosselen op de spaghetti schikken alsook de tomatenblokjes.
11. Garneren met blaadjes bladpeterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten