dinsdag 21 december 2021

Frangipanetaart met appel.

Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg, 4 appelen, 1 slp amandelschilfers, 3 slp abrikozenconfituur,
Voor het frangipanebeslag : 175 gr amandelpoeder, 175 gr suiker, 3 eieren, 175 gr malse boter, 50 gr bloem, 3 à 4 druppels amandelessence.



1. Frangipanebeslag : Eieren splitsen en het eiwit opkloppen. Amandelpoeder en suiker in de kom van de robot mengen. Dooiers op lage stand er onder kloppen. Nu de boter in stukjes bijvoegen. Het eiwit en de amandelessence er onder mengen.
2. Oven verwarmen op 180°.



3. Bladerdeeg blind bakken gedurende 20 minuten.
4. Appelen schillen en in dikken plakken snijden. De appelplakjes kort in boter aanbakken. Laten afkoelen.
5. Bladerdeeg uit de oven halen en laten afkoelen. Het frangipanebeslag op de bodem van de taart verdelen en de stukjes appel er in duwen. De amandelschilfers er over strooien.
6. De taart 30 à 35 minuten bakken op 170°.
7. De confituur opwarmen en zeven.
8. De taart 5 minuten laten afkoelen, uit de vorm halen en met een borsteltje inwrijven met de confituur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.