dinsdag 28 december 2021

Tagliatelle met scampi, citroensaus, lente-ui en kerstomaten.

Ingrediënten voor 2 pers. : 220 gr tagliatelle, 12 à 14 scampi, sap van 1 citroen, 2 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 1 dl room, 5 lente-ui, 1 tros kerstomaten, olijfolie, peper, zout.



1. De scampi pellen en het darmkanaal verwijderen.
2. De lente-ui wassen en fijn snijden.
3. De kerstomaten spoelen.
4. De tagliatelle koken in zoutwater zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht bijhouden.



5. De visfumet met de witte wijn en de room laten inkoken. Citroensap bijvoegen. Eventueel wat binden met beurre manié. Kruiden met peper en zout.
6. In een sauteuse wat olijfolie warmen en de lente-ui fruiten. Scampi er bij doen en bakken. De kerstomaten eventjes laten meebakken en terug uit de pan nemen. Nu de tagliatelle en e saus erbij doen en alles goed mengen en terug warmen.
7. In een groot bord wat tagliatelle schikken, scampi er over verdelen en garneren met een tros kerstomaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.