Ingrediënten voor 2 pers. : 6 kippenpillons, 4 stronken witloof, 1 handvol rucola, 1 klein blik witte bonen, 1 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, kippenkruiden, peper, zout, 400 gr krieltjes, olijfolie, boter, 3 dl kippenbouillon.
1. De kippenpillons inwrijven met kippenkruiden.
2. De krieltjes borstelen en goed spoelen.
3. Oven verwarmen op 160°.
4. In een sauteuse wat olijfolie en een klontje boter warmen. De pillons aan alle kanten bruin bakken. De krieltjes bij de pillons voegen en de kippenbouillon bijgieten. Aan de kook brengen en met deksel 35 à 40 minuten in de oven plaatsen.
5. De mayonaise en de yoghurt goed mengen. Kruiden met peper en zout.
6. Het witloof spoelen en in fijne reepjes snijden tot aan het harde gedeelte.
7. De rucola spoelen.
8. De witte bonen spoelen.
9. De witloofreepjes, witte bonen, rucola mengen met de mayonaise.
10. Op een bord wat pillons schikken met de krieltjes. De witloofsalade er apart bij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten