Ingrediënten voor 2 personen : 2 zeetongen, 1 slp olijfolie, 1 sjalot, 200 gr quinoa, 7,5 dl kippenbouillon, 1 teentje look, 30 gr geraspte parmezaan, 1 courgette, 40 gr boter + boter om de zeetongen te bakken.
1) De sjalot fijnsnipperen.
2) De courgette wassen. In de lengte in 2 snijden. De zaadjes uithalen en de courgette in kleine blokjes snijden.
3) De olijfolie verwarmen en de sjalot en look laten zweten. De quinoa bijdoen. De quinoa laten glazig worden. De courgette bijvoegen.
4) Beetje bij beetje de bouillon bijvoegen. Ongeveer 20 à 25 minuten laten laten zachtjes koken. Bijkruiden met peper en zout.
5) Van het vuur de boter en parmezaan bijvoegen en goed omroeren.
6) Ondertussen de zeetongen in boter mooi goudbruin bakken.
7) Opdienen met een stukje citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten