Ingrediënten 2 à 3 pers. : 4 kalkoen escalopes van 80 gr, 200 gr brie, 20 tal fijne witte aspergepunten, enkele takjes citroentijm, klontje boter, peper, zout.
1. Snij de brie in plakjes van 4 mm ongeveer.
2. Spoel en schil de aspergepunten wat bij en bak ze 5 à 6 minuten in een klontje boter.
3. Rits de tijm.
4. Smelt een klontje boter en bak de escalopes aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout. Laat aan beide kanten nog 2 minuten op zacht vuur bakken.
5. Warm de oven op grill stand.
6. Doe de gebakken escalopes in een beboterde ovenvaste schotel. Leg op elk een 5 tal asperges. Bedek met brie en bestrooi met citroentijm.
7. Plaats de schotel enkele minute onder de grill tot de brie begint te smelten.
8. Blus de pan van de escalopes met een beetje water.
9. Doe een kalkoenstukje in het midden van het bord. Giet er wat jus rond en dien op met gebakken aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten