woensdag 18 mei 2022

Volkoren Brood Tarwe/spelt/rogge.

Ingrediënten voor 3 broden : 900 gr volkoren tarwe, 400 gr spelt, 200 gr rogge, 28 gr bakkerszout, 9 dl koud spuitwater , 3 slp olijfolie, 51 gr verse gist.

1. In de kom van de robot de bloem mengen met 8 dl spuitwater. Goed mengen en 2 uur laten staan. (Autolyse).
2. De gist oplossen in 1 dl water.
3. De gemengde bloem kneden met de opgeloste gist en de olijfolie gedurende 5 minuten op lage stand. Zout bijvoegen en nu op hogere stand nog eens 5 minuten kneden.
4. Op bebloemd vlak het deeg opbollen en 30 à 40 minuten laten rijzen. Indien men een stoomoven heeft kan men dit op rijsstand doen.
5. Het deeg platslaan (ontgassen),en in de lengte en nadien in de breedte in 3 plooien. Het deeg in 3 gelijke delen verdelen en heel strak vormen en in broodvorm leggen.

6. Dit gedurende 60 à 75 minuten laten rijzen. Als men een stoomoven heeft op rijsstand zetten.
7. De broodjes bebloemen, inkerven.
8. Bakken op 230° gedurende 35 minuten. Na 20 minuten de oven zakken op 215°. Het brood moet 94 à 96° in de kern hebben. In stoomoven stand brood bakken.
9. Laten afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.