Ingrediënten voor 3 broden : 900 gr volkoren tarwe, 400 gr spelt, 200 gr rogge, 28 gr bakkerszout, 9 dl koud spuitwater , 3 slp olijfolie, 51 gr verse gist.
    1. In de kom van de robot de bloem mengen met 8 dl spuitwater.  Goed mengen en 2 uur laten staan. (Autolyse).
    2. De gist oplossen in 1 dl water.
    3. De gemengde bloem kneden met de opgeloste gist en de olijfolie gedurende 5 minuten op lage stand.  Zout bijvoegen en nu op hogere stand nog eens 5 minuten kneden.
    4. Op bebloemd vlak het deeg opbollen en 30 à 40 minuten laten rijzen.  Indien men een stoomoven heeft kan men dit op rijsstand doen.
    5. Het deeg platslaan (ontgassen),en in de lengte en nadien in de breedte in 3 plooien.  Het deeg in 3 gelijke delen verdelen en heel strak vormen en in broodvorm leggen.
    7. De broodjes bebloemen, inkerven.
    8. Bakken op 230° gedurende 35 minuten.  Na 20 minuten de oven zakken op 215°.  Het brood moet 94 à 96° in de kern hebben.  In stoomoven stand brood bakken.
    9. Laten afkoelen op een rooster.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten