vrijdag 22 juli 2022

Broodpudding met appelen.

Ingrediënten : 300 grs oud brood, ½ lt melk, 70 grs suiker,1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 50 grs rozijnen, glaasje rum, 1 mespunt kaneel, 10 grs vanillebloem, 10 grs bakpoeder, 2 appels en boter om de vorm in te vetten.

• De melk met de suiker en kaneel opwarmen.
• Het brood in zo kleine mogelijke stukken snijden.
• De rozijnen weken in appelsap of rum (naargelang er kinderen van smullen of niet).
• De eieren opkloppen tot ze schuimig en wit zijn. de vanillebloem en de bakpoeder bijvoegen en nogmaals alles samen kloppen.

• De melk op het brood gieten en goed mengen.
• De eieren erbij gieten en nogmaals goed mengen.
• Ongeveer 1 uur laten rusten.
• De oven verwarmen op 180°
• Ondertussen de appelen schillen en in kleine blokjes snijden.
• De appelen en de rozijnen bij het deeg doen.
• Vorm invetten en vullen met het deeg.
• In de oven 50 minuten. Na 20 minuten de oven zakken tot 170°.
• Uit de oven halen en 10 minuten laten rusten. De beroodpudding uit de vorm nemen. Men kan die garneren met poedersuiker of suikerglazuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.