woensdag 20 juli 2022

Gevulde rollade van gehakt.

Ingrediënten voor 2 personen : voor de rollade : 300 gr gemengd gehakt, 1 ei, peper en zout.
Voor de vulling : 2 eieren, 2 sneden gekookte ham, enkele blaadjes salie, enkele takjes bonenkruid; 3 lente-ui
Voor de saus, 1 blik tomatenstukjes, 1 klein blik tomatenpuree, 2 wortels,1 grote ui, 6 dl kippenbouillon, 1 teentje look, 1 takje tijm, 1 blad laurier, ½ klp piment d’espelette, 250 gr champignons.
Voor te paneren : 1 ei, panko, paprikapoeder.


1) De eieren voor de vulling 10 minuten koken. In ijskoud water leggen. Pellen en in grove stukken snijden.
2) Het gehakt mengen met 1 ei, peper en zout.
3) De salie, bonenkruid en lente-ui fijn snijden en mengen met de gekookte eieren.


4) Het gehakt tussen vershoudfolie plat rollen en er een rechthoekige vorm mee maken. De bovenste vershoudfolie weghalen. De ham er op schikken en daarop de vulling leggen. Goed aandrukken. Met behulp van de onderste laag vershoudfolie een rol maken. Goed aandrukken zodanig dat er geen naad te zien is.


5) Om te paneren het ei loskloppen met 1 slp water en de gehaktrol er voorzichtig mee inwrijven. Men kan dit ook doen met behulp van een borsteltje. De panko mengen met de paprikapoeder. De gehaktrol nu in de panko rollen.
6) De oven voorverwarmen op 170°.
7) Olijfolie in de pan verwarmen en de rol mooi aanbakken. In een ovenvaste schotel doen en verder gedurende 25 à 30 minuten in de oven bakken.

8) Voor de saus de wortels schillen en de ui pellen en in stukjes snijden. De look pellen en fijn snijden. Alles fruiten in wat olijfolie. De tomatenblokjes bijvoegen alsook de tomatenpuree, de tijm en de laurier. Nu de kippenbouillon bijgieten en zonder deksel 45 à 50 minuten op zacht vuur laten sudderen. Tijm en laurier verwijderen en de saus fijn mixen.
9) De champignons in schijfjes snijden en bakken. Bij de saus voegen.
10) Het vlees in dikke plakken snijden. Op een bord schikken met de saus.

Lekker met aardappelpuree. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.