Ingrediënten 2 pers. : 6 à 8 lamskoteletten, 1 aubergine, 250 gr kerstomaten, 1 sjalot, 4 takjes dragon, 1 klp lookpoeder, 1 klp oregano, 60 gr malse boter, olijfolie, peper, zout, 300 gr krieltjes.
2. Meng de boter met een beetje fijngesnipperde dragon. Kruid met peper en zout. Verdeel in 4 plakjes en plaats in de koelkast.
4. Warm de oven op 170°.
6. Spoel de krieltjes en snij in 2.
7. Spoel de aubergine. Snij in plakken van ongeveer 2,5 cm.
8. Doe de krieltjes en de aubergineplakken in de ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Kruid met het look/oregano mengsel, zout en peper. De oven op steamify (stoom) zetten op 170° gedurende 25 à 30 minuten bakken.
9. De kerstomaten spoelen, in 2 snijden.
10. Sjalot pellen, fijn snijden en in olijfolie fruiten. De kerstomaten bijvoegen en een 5 tal minuten laten stoven. Kruiden met lookmengsel, peper en zout. Rest van de dragon er onder mengen.
11. De kerstomaten op de plakken aubergine schikken en garneren met dragonblaadjes.
12. Lamskoteletten in olijfolie bakken. Kruiden met lookmengsel, peper en zout.
13. Op het bord de lamskoteletten schikken met de dragonboter. In het midden een aubergineplak met enkele krielaardappelen. Men geeft er de rest van de aubergineplakken apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten