donderdag 22 december 2022

Kerst brioche met chocolade.

Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 70 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, 1 slp oranjebloesem aroma, 70 gr bakvaste chocoladestukjes.

1. In de kom van de robot de bloem met de gist doen. Daarop de lauwe melk (28°) gieten, de suiker en het ei.
2. 5 minuten kneden op lage stand. Nu de oranjebloesem, de boter en het zout bijvoegen en op iets vluggere stand verder kneden.

3. Een bol vormen en 1 uur en 30 minuten laten rijzen.
4. De bol ontgassen. Chocolade toevoegen. Met de deegrol uitrollen tot 1,5 cm.
5. Met de kerstboom vorm uitsteken en op een bakmat of bakpapier leggen.

6. Nogmaals 1 uur laten rijzen.
7. De oven verwarmen op 180°.
8. De dooier aanlengen met 1 slp melk en daarmee de koeken met een zacht penseel en vooral niet te hard drukken inwrijven.
9. Bakken gedurende 20 à 22 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.