zaterdag 7 januari 2023

Trio van vis, prei en garnalensaus.

Ingrediënten 4 pers. : 140 gr kabeljauw, 140 gr zalm, 140 gr roodbaars, 1 dikke wit van prei, enkele blaadjes veldsla (garnering), kruiden Teriyaki Chicken en Salmon Santa Maria , peper, zout, klontje boter.
Voor de saus : 4 dl garnalenfumet, 2 dl room, klontje koude boter, citroensap.

1) Verwijder het buitenste blad van de prei. Spoel en snij in stukken van 4 cm. Snij de stukken in fijne julienne. Stoom 10 minuten. Smelt een klontje boter en laat de prei eventjes in de boter opwarmen. Kruid met peper en zout.
2) Verdeel elk stuk vis in 4 gelijke delen, strooi er wat Teriyaki kruiden op en stoom 5 à 6 minuten.

3) Voor de saus : fumet en de room inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper, zout en enkele druppels citroen. Monteren met ijskoude boter. De saus eventjes goed mixen om luchtig te maken.
4) Verdeel wat saus in 4 kommetjes of diepe borden. Schik er de vis op. In het midden wat prei met als garnering enkele blaadjes veldsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.