vrijdag 29 oktober 2021

We beginnen aan de garnalenfumet

 


Garnalenfumet.


Ingrediënten : 350 gr garnaalkoppen en staarten, 1 ui, 2 selderstengels, 1,5 lt water, 3 dl witte wijn, 1 wortel, 1 klp tomatenpuree, 1 teentje look, cayennepeper.


1) De ui en de look pellen, de selder wassen, de wortel schillen en alles grof snijden.

2) Een klontje boter smelten en al de groentjes fruiten.  De garnaalresten erbij doen alsook de tomatenpuree en de cayennepeper.  2 à 3 minuten laten fruiten en dan het water en de witte wijn er op doen.

3) Ongeveer 30 minuten laten zacht pruttelen zonder deksel.

4) Door een zeef gieten.  Indien nodig bijkruiden met zout en cayennepeper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.