woensdag 8 februari 2023

Kalfsragoût met schorseneren.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 grs kalfsstoofvlees, 500 gr verse schorseneren (diepvries kan ook), 1 grote ui, 1 slp gehakte peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierbladen, 500ml groentenbouillon, boter, peper en zout.

1) De schorseneren schillen en in stukken snijden, ofwel de diepvries schorsneren laten ontdooien.
2) De ajuin pellen en fijn snipperen.
3) Oven verwarmen op 160°.
4) Het vlees in de boter bruin kleuren. Kruiden met peper en zout. Het vlees in een ovenvaste pot doen.

5) In dezelfde pan, de ajuin kleuren en bij het vlees doen alsook de tijm en de laurier.
6) De pan deglaceren met de bouillon en dit bij het vlees doen.
7) Het vlees met deksel ongeveer 45 minuten in de oven doen. Schorseneren bijdoen en nogmaals 20 à 30 minuten in de oven plaatsen. Nazien of het vlees gaar is. Peterselie overstrooien.
8) Lekker met gekookte aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.