donderdag 9 februari 2023

Hutsepot met vleesribben, spitskool en spruiten.

Ingrediënten 3 à 4 pers. : 600 gr vleesribben, 1 spitskool, 350 gr spruiten, 1 preiwit, 3 stengels selder, 2 ajuinen, 2 grote wortelen, 4 grote aardappelen, 2 blaadjes laurier, enkele takjes tijm, 2 à 3 kruidnagels, 2 teentjes look, 1 lt groentenbouillon, peper, zout, boter, mosterd.

1) Vleesribben in een kom doen met 1 ajuin, lookteentjes, kruidnagel, laurier en tijm. Overgieten met de bouillon en aan de kook brengen, afschuimen en zachtjes 30 minuten laten koken.
2) De tweede ajuin pellen.
3) De wortelen en aardappelen schillen.
4) De spruitjes, spitskool, prei en selder spoelen en beschadigde en slechte gedeelten verwijderen.
5) Al de groenten in grove stukken snijden.
6) De vleesribben uit de bouillon halen en de bouillon zeven.

7) In dezelfde pot boter warmen en de vleesribben bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Uit de pot halen. Indien nodig nog wat boter warmen en de groenten in de pot doen en fruiten gedurende 3 à 4 minuten. Kruiden met boter en zout. De vleesribben op de groenten leggen, de bouillon erbij gieten en aan de kook brengen.
8) De oven warmen op 135°. Indien men een stoomoven AEG heeft kan men de functie steamify gebruiken.
9) De pot gedurende 60 à 75 minuten in de oven plaatsen.
10) Opdienen met mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.