Ingrediënten : 1,5 lt groentenbouillon, 1 ui, 1 teentje look, 2 stengels bleekselder, 250 gr bloemige aardappelen, klontje boter, 350 gr spinazie, snede brood, 1 slp + 1 klp mascarpone, 1 tak dille.
2. De selderstengels wassen en de dikke draden verwijderen. De selder in stukjes snijden.
3. De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
4. Spinazie wassen.
5. De ui en de look fruiten in de boter. De selder en de aardappelen bijvoegen. Bevochtigen met de bouillon en 20 minuten laten koken.
7. De klp mascarpone mengen met de gehakte dille.
8. De snede brood versnijden in stukjes van 1 cm en bakken in klontje boter tot croutons.
9. De soep opdienen in een mooie tas en garneren met de dille-mascarpone en de croutons.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten