woensdag 15 maart 2023

Zonnevis met geroosterde peterseliewortel, aardappelen en witloofsla.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 zonnevissen van ongeveer 500 gr, olijfolie, citroentijm, 600 gr peterseliewortel, 600 gr aardappelen, 1 klontje boter, ½ slp gehakte krulpeterselie, 4 stronken witloof, 1 slp grof gehakte bladpeterselie, 2 slp mayonaise, 1 slp melk.

1) De zonnevis fileren of aan de visboer vragen om dit te doen. De filets ½ uurtje marineren in 2 slp olijfolie en citroentijm.
2) De oven voorverwarmen op 170°.

3) De aardappelen en de peterseliewortel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden. Een ovenvaste schotel inwrijven met olijfolie en de groenten in de schotel doen. Kruiden met peper en zout en besprenkelen met olijfolie. Goed mengen en roosteren in de oven gedurende 30 à 35 minuten met lichte stoom. Nu en dan in de groenten roeren. Indien de groenten te snel kleuren afdekken met alufolie.

4) Witloof wassen en in reepjes snijden.
5) Mayonaise mengen met de melk en de gehakte krulpeterselie. Witloof en mayonaise mengen.
6) Vis bakken in de ½ boter en de helft olijfolie. Kruiden met peper en zout.
7) Op bord wat geroosterde peterseliewortel en aardappelen schikken met daarop de gebakken peterselie. Opdienen met de witloofsla.

Tip : Zonnevis is een vis met 65 à 70 % verlies. Koop dit bij een betrouwbare vishandelaar of vraag om hem te fileren bij de aankoop. Er wordt heel veel goedkopere vis verkocht als zonnevisfilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.