Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr lamsgehakt, 1 rode ui, ½ klp gedroogde chili, 1 teentje look, 2 takjes munt, 1 mespunt komijn, ½ klp gerookte paprikapoeder, 3 lente-ui, 200 grs couscous.
Voor de saus : 1 rode paprika, 1 teentje look, 1 kleine ui, 1 klp tomatenpuree, 1 blik van 400 gr tomatenblokjes, 1 klp Provençaalse kruiden, 4 dl groenten bouillon, cayennepeper, olijfolie.
2) De ui, look, munt en chili, komijn en paprikapoeder mengen met het gehakt. Daar 4 hamburgers van vormen.
4) De ui en de look fijnsnipperen.
5) Olijfolie verwarmen en daar de ui, look, tomatenpuree en rode paprika laten fruiten. Het blik tomatenblokjes bijdoen, alsook 4 dl groentenbouillon, kruiden met Provençaalse kruiden en cayennepeper. Een 20 tal minuten zacht laten sudderen.
6) De lente-ui wassen en in kleine rondellen versnijden. Fruiten gedurende 5 minuten in olijfolie.
7) De couscous koken zoals op de verpakking. Goed losroeren met een vork en er de lente ui onder mengen.
8) De lamsburgers bakken.
9) In een bord wat couscous schikken, in het midden wat saus met daarop de hamburger.
10) Garneren met basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten