Ingrediënten 2 pers. : 350 gr zalmhaasje met vel, 1 bloemkool, 2 takjes rozemarijn, enkele kerstomaten, olijfolie, 1 dl room, peper, zout, citroen, rucola.
1) Het vel van de zalm goed afkrabben en spoelen. Droog deppen.
2) De bloemkool in roosjes verdelen en spoelen.
3) Crumble van bloemkool : Enkele roosjes raspen, enkel het bovenste van de bloemkool raspen tot men 2 soeplepels heeft.
4) Geroosterde bloemkool : 8 tal kleine roosjes in een ovenvaste schaal doen, bespenkelen met olijfolie en 15 minuten in de oven op 180°. De bloemkool met beetgaar zijn.
5) Zalf van bloemkool : 250 gr bloemkool gaar koken in zoutwater. Afgieten en laten koud worden.
6) De rozemarijnblaadjes van de steeltjes ritsen en fijn hakken.
7) De gekookte bloemkool in de blender met de rozemarijn, peper , zout, en room mixen.
8) De kerstomaten spoelen en in 2 snijden.
9) 3 soeplepels olijfolie warmen met citroensap, peper en zout en de tomaten er in opwarmen.
10) In een pan olijfolie heet laten worden en de zalm op velkant 4 minuten bakken. Aan de andere zijde 1 minuut. Kruiden met peper en zout.
11) In het midden van het bord schikt men wat bloemkoolzalf, er op legt men de zalm. Er rond giet men wat warme olijfolie met kerstomaat en men strooit er wat bloemkool crumble over.
12) Garneren met rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten