vrijdag 7 april 2023

Ragoût van konijn.

Ingrediënten : 1 konijn, 2 teentjes look, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, zout, peper, klontje boter, 2 slp olijfolie,150 gr spek, 20 tal zilveruitjes, 2 sjalotten, 2,5 dl witte wijn, 2,5 dl groentenbouillon, 1 dl room, 250 gr champignons, 1 slp mosterd.

1) Pel en snipper de look en sjalot fijn.
2) Borstel de champignons en snij in niet te kleine stukken.
3) Maak een kruidentuiltje met de tijm, laurier en rozemarijn.

4) Verwarm de boter en olie en kleur de stukken konijn aan alle kanten bruin. Kruiden met peper en zout. Neem uit de pot.
5) Laat het spek, de zilveruitjes, look en sjalot zweten in dezelfde pot gedurende 4 à 5 minuten.
6) Doe de stukken konijn terug in de pot. Blus met de witte wijn en voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en giet de bouillon erbij.
7) Laat dit nu zachtjes sudderen gedurende 45 minuten.
8) Voeg nu de champignons toe en laat nog 15 à 20 minuten verder sudderen.
9) Doe de mosterd en de room erbij en laat eventjes doorkoken.
10) Indien gewenst kan men de saus binden met beurre manié.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.