Ingrediënten voor 2 personen : 4 vastkokende aardappelen, 200 gr groene boontjes, 2 eieren, 300 gr verse tonijn, olijfolie, peper en zout, ½ krop salade, 6 ansjovissen, 8 olijven, 2 tomaten, 1 rode ui, basilicum, 2 klp kappertjes
Voor de dressing : 2 slp mayonaise, 1 slp yoghurt natuur, ½ slp gehakte peterselie, 1 slp witte wijn azijn.
2. De eieren in kokend water leggen en gedurende 8 minuten koken. In koud water leggen, pellen en in 4 snijden.
3. De groene boontjes spoelen, uiteinden en draden verwijderen. In zoutwater gedurende 10 à 12 minuten koken. Direct afspoelen met ijskoud water om de kleur te bevestigen.
5. De sla kuisen en spoelen.
6. De ui pellen en in heel dunne ringen snijden.
7. De ansjovissen met koud water spoelen.
8. Voor de dressing de mayonaise, yoghurt, peterselie en witte wijnazijn mengen.
9. Olijfolie warmen. De tonijn kruiden met zout en peper en kort aan alle zijden kleuren. De tonijn in plakken van 1 cm snijden.
10. In een kom al de ingrediënten schikken en garneren met de dressing, de basilicumblaadjes en de kappertjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten